• Home
 • Web Design
 • Animatii
 • Optimizare SEO
 • SEO
 • Administrare
 • Securitate
 • Despre
 • Contact
 • Administrare - un site activ si fara erori iti aduce mai multi vizitatori

  Putine lucruri pot functiona la infinit fara a mai fi administrat de de cineva. Odata creat un site, el mai trebuie și ingrijit. Chiar daca nu se schimba nimic, uneori se schimba piata. Inainte, putine site-uri erau optimizate pentru mobil. Astazi, pe site-ul meu principal aproximativ 55% din vizitatori intra de pe mobil si alti 5-8% de pe tableta. In aceasta pagina poti afla care sunt aspectele care ajuta site-ul tau sa fie competitiv. Vei afla despre viteza de incarcare, securitate, retentia vizitatorilor si cum eviti sa fii penalizat de catre Google si Facebook pentru lucruri care nici macar nu stiai ca exista.

  Importanta vitezei de incarcare

  Un factor important al pozitionarii in Google este viteza cu care se incarca site-ul. In Google Page Speed poti sa vezi cum coteaza Google site-ul tau la acest capitol. Daca folosesti un programel (script) prin care afisezi membrii echipei tale sau marturiile clientilor pe site, de exemplu, este posibil ca acest lucru sa ingreuneze mult incarcarea. Exista un mod prin care se poate face ca acel "script" sa se incarce abia duApa ce partea de sus a site-ului s-a incarcat, astfel incat vizitatorii sa aiba o experienta cat mai placuta si Google sa fie multumit, pozitionand site-ul tau inaintea competitorilor in rezultatele de cautare.

  Îmbunătățirea interfeței Wordpress ca tu să scrii mai ușor articole

  Prin programare se pot adăuga butoane noi care nu există în mod normal în Wordpress, ca să adaugi text de o anumită culoare de exemplu, sau să adaugi automat un citat formatat într-un anumit fel, cu un anumit fundal, cu un alt tip de litera si care pe mobil să apară optimizat fără să trebuiască să mai faci nimic pentru asta).

  Actualizarea Wordpress si a plugin-urilor

  Furnizorul tău de hosting este obligat în general să păstreze un backup al site-ului tău care poate fi restaurat de către echipa de suport tehnic fără niciun cost (chiar dacă site-ul a fost virusat din vina ta, pentru că nu ai actualizat plugin-urile de Wordpress (și nici nu ai rugat pe altcineva să o facă). DAR! Backup-ul se păstrează numai un anumit număr de zile, de exemplu 15. Dacă site-ul tău a fost virusat cu 20 de zile înainte și tu nu ai observat acest lucru, pentru că el aparent funcționa bine, în momentul în care începe să nu mai meargă deloc și îți dai seama, s-ar putea să fie prea târziu, pentru că ultimul backup existent pe serverul companiei tale de hosting era deja virusat. De aceea, te pot învăța să îți faci singur backup sau pot să o fac eu pentru tine. Sau, mai bine, daca vrei, se poate interveni chiar si in nucleul Wordpress pentru a face ca site-ul tau sa se actualizeze automat, astfel incat sa nu mai existe acest risc, sa nu trebuiasca sa pierzi tu timpul facand update-urile, dar nici sa nu trebuiasca sa platesti pe altcineva ca sa o faca pentru tine.

  Economiseste timp pe care poti sa il dedici business-ului tau lasand partea tehnica in seama unui specialist

  Devirusare si eliminarea codurilor straine care se insereaza in site in ciuda masurilor de securitate

  Uneori, in ciuda masurilor de securitate, pot aparea linii de cod straine inserate in fisierele site-ului prin diferite metode. Site-ul poate sa nu dea niciun semn ca ar fi afectat, dar daca trece prea mult timp, e posibil ca la un moment dat site-ul sa nu se mai deschida, asa cum mi s-a intamplat mie pe vremea cand nu stiam ceea ce stiu acum. Site-ul meu avea cam 40 de vizitatori pe zi. Nu doar site-urile mari pot fi tinta unui astfel de atac. Nu este vorba neaparat de o persoana care saboteaza site-ul tau, poate fi un mod automat de virusare a mai multor site-uri simultan, dar cert este ca se mai intampla. Daca ai un backup poti sa re-aduci site-ul la forma anterioara fara probleme. Dar daca au trecut mai mult de 10-20 de zile de cand acele coduri au fost inserate, atunci furnizorul tau de hosting nu va mai avea niciun backup care sa nu fi fost deja virusat, caci ei pastreaza de obicei backup-up pentru un numar limitat de zile. In acest caz, va trebui intervenit manual pentru a elimina acele coduri din fiecare fisier afectat. Dacă totuși site-ul este virusat (oricui i se poate întâmpla), eu pot să curăț site-ul și să-l restaurez în forma originală pentru tine. Despre ce putem face ca să prevenim acest lucru, vezi pagina despre securitate.

  Administrarea paginilor si actualizarea informatiilor

  Cu cat o afacere creste, si numarul de servicii, eventual sedii, adrese, numere de telefon, creste. Daca site-ul nu a fost gandit la inceput asa fel incat sa fie usor de administrat, poate fi avantajos sa schimbi structura sa astfel incat modificarile sa poata fi facute mai rapid in toate locurile relevante de-odata.

  Chiar dacă pare simplu să mai adaugi câteva pagini, să modifici datele dintr-un tabel și alte astfel de lucruri, dacă nu te ocupi prea des cu așa ceva p să îți prinzi urechile și să pierzi jumătate de oră - două ore ca să modifici un text și câteva poze. Ca web designer, știu cât de ușor este să pierzi timpul atunci când încerci să faci ceva nou pentru prima dată - tocmai de aceea, uneori merită să apelezi la altcineva.

  Ce mai poate face un administrator web pentru tine: