• Home
 • Web Design
 • Animatii
 • Optimizare SEO
 • SEO
 • Administrare
 • Securitate
 • Despre
 • Contact
 • Securitate web și devirusare

  Este adevărat că și dacă nu faci nimic pentru securitate și faci toate greșelile posibile, site-ul tău poate să nu pățească nimic timp de ani de zile. Totuși, într-o anumită lună el se poate virusa de 2 ori la rând. Dacă vrei să iei măsuri de siguranță însă, poți reduce mult riscurile. Nu este nevoie ca site-ul tău să fie unul celebru și accesat de foarte mulți vizitatori ca să fie ținta unui atac - acest atacuri eu cred că sunt făcute automat, nu este efectiv o persoană care stă să atace manual fiecare site (deși se poate întâmpla și acest lucru). Ele se fac automat și chiar și un site mic, nevizitat de nimeni, poate să se încarce cu tot felul de coduri străine care, la un moment dat, pot face efectiv ca paginile să nu se mai deschidă.

  O variantă: Siguranță maximă realizând site-ul în cod pur (fără Wordpress)

  Dacă site-ul tău este mic și nu este actualizat prea des, o variantă ideală pe care eu însumi am ales-o pentru acest site este crearea lui în cod, fără a folosi Wordpress. Avantajul este că el va fi mai puțin vulnerabil, nu va avea plugin-uri și alte vulnerabilități care trebuiesc updatate permanent și în plus, el poate fi restaurat în forma lui originală în literalmente o secundă. Este ca și cum ai copia 10 sau 20 de fișiere text dintr-un folder în altul. Practic, eu îți realizez un site care poate fi la fel de spectaculos ca acesta într-un editor de text precum Notepad - aceasta este magia codului.

  O alternativă este realizarea unei părți a site-ului în acest fel, și folosirea Wordpress doar pentru scrierea de articole în secțiunea de blog. Wordpress-ul va fi instalat într-un director separat, așa cum am procedat eu pe site-ul meu Holis.ro.

  Un alt avantaj este că site-ul se va încărca mult mai repede. După cum poți vedea când navighezi pe acest site. De aceea îți recomand să iei în considerare varianta de mai sus, în care cel puțin pagina e home și câteva pagini importante să fie separate față de Wordpress.

  Eliminarea vulnerabilităților Wordpress

  Există cel puțin 20 de vulnerabilități importante pe care este bine să le eliminăm din start pentru a reduce mult riscul de virusare. Altfel, îi facem atacatorului munca mai ușoară.

  Menținerea la zi a plugin-urilor sau automatizarea acestui lucru

  Mai mult decât să mă ocup personal de actualizarea Wordpress-ului și a plugin-urilor, putem face așa fel încât ele să se actualizeze automat, astfel încât să nu trebuiască să mai plătești pe cineva ca să facă acest lucru. Eu am întotdeauna în vedere interesul celuilalt și nu mi se pare normal ca cineva să plătească pentru o muncă pe care ar putea-o face și un robot. Există moduri de a programa site-ul să se actualizeze automat. Unele articole îți vor sugera că acest lucru este periculos pentru că e posibil ca după actualizarea plugin-urilor, site-ul să nu mai meargă, dar acest lucru este adevărat numai dacă site-ul folosește plugin-urile într-un anumit fel - nu este valabil la orice plugin și la orice tip de site. Un plugin precum cel pentru formularul de contact, Contact Form 7, indiferent cum ar fi modificat de către creatorul său, nu va face ca site-ul tău să înceteze să mai meargă. Și chiar dacă ar apărea o problemă, acest lucru ar afecta numai pagina de contact, care poate fi restaurată în 10 secunde de către cineva cu aproape zero cunoștințe tehnice. Focus Grapics se bazează pe eficiență și încerc să îți ofer cele mai eficiente soluții ca site-ul tău să meargă impecabil.